15.06.2024 – MUR W INSTYTUTACH: TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA (Kl. I-V) I BIOLOGII (Kl. VI-VIII)

Szanowni Państwo!

Ostatnie zajęcia MUR w bieżącym roku akademickim przygotowali pracownicy Instytutu Technologii Żywności i Żywienia, a także Instytutu Biologii. 

Studenci MUR z klas I-III i  IV-V wzięli udział w następujących warsztatach:

 

Dobry, bo mętny. Tłoczenie soku jabłkowego

Prowadzący warsztaty: dr inż. Natalia Żurek

Jak zrobić w domu zdrową pizzę i smaczny napój izotoniczny?

Prowadzący warsztaty: dr hab. inż. Grzegorz Zaguła, prof. UR, dr Bogdan Saletnik, dr inż. Marcin Bajcar

Coś na deser? Wypiek i zdobienie ciasteczek i muffinek

Prowadzący warsztaty: dr inż. Joanna Kaszuba, dr inż. Karolina Pycia

 

Z kolei Studenci MUR klas VI-VIII uczestniczyli w zajęciach:

 

Tropy zwierząt – zajęcia praktyczne

Prowadzący: dr hab. Konrad Leniowski, prof. UR

VI wymieranie w dziejach ziemi, dzieje się teraz – wykład

Prowadzący: dr hab. Ewa Węgrzyn, prof. UR

 

Wszystkie grupy  powróciły z zajęć zadowolone, a niektóre… napojone i najedzone, by mieć siłę uczestniczyć w Uroczystym Zakończeniu MUR.

 

Nad bezpieczeństwem ostatnich zajęć od strony medycznej czuwali: Paweł Kalinowski, Natalia Augustyn, Julianna Leontiew, Andżelika Kruba.

Zajęcia uwieczniły członkinie Koła Artystyczno-Naukowego LENS: Aneta Mierzwa i Celina Winczowska.

Nad całością zajęć czuwały koordynatorki MUR: dr inż. Grażyna Gajdek i dr Natalia Tańska.